"Am primit avizul de la CNSC pentru continuarea procedurilor de licitatie. Asadar, firma Aktor a pierdut deoarece Consiliul a dat castig de cauza celor de la Astaldi. In perioada urmatoare vom semna contractul", a declarat directorul tehnic si de investitii al Metrorex, Stefan Rotaru, citat de Mediafax.

Metrorex a selectat, la finele lunii februarie, consortiul format din Astaldi (Italia), FCC (Spania), Delta ACM si AB Construct (Romania) pentru a realiza tronsonul Raul Doamnei-Hasdeu, insa compania Aktor a depus doua contestatii cu privire la castigatorul licitatiei.

Contractul, de 215 milioane euro, va fi finantat de la buget si de Banca Europeana de Investitii si are o durata de executie de 25 luni.

Sectiunea Raul Doamnei - Hasdeu va avea noua statii, respectiv Raul Doamnei, Brancusi, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Drumul Taberei 34, Favorit, Orizont, Academia Militara, Eroilor 2.

Aktor a castigat anul trecut impreuna cu grupul francez Vinci constructia in concesiune a tronsonului de autostrada Comarnic-Brasov, consortiul renuntand insa la contract. Potrivit grupului Ellaktor, din care face parte compania de constructii Aktor, contractul, in valoare de 1,5 miliarde euro, a fost anulat deoarece statul roman nu a acceptat anumite clauze, situatie care a condus la imposibilitatea de a obtine finantare.

Citeste si:

Compania Astaldi este prezenta in 23 de tari. In Romania, constructorul italian este implicat in mai multe proiecte importante, printre acestea numarandu-se Pasajul Basarab din Bucuresti si Stadionul National din cadrul complexului Lia Manoliu din Capitala.

Grupul spaniol FCC este prezent in Romania prin FCC Construccion si prin subsidara Alpine. Printre lucrarile derulate de FCC Construccion se numara podul hobanat de la Otopeni pe centura Capitalei, segmentul de autostrada Timisoara - Arad, centura Aradului, centura Constantei si pasajul Basarab din Bucuresti.

Delta ACM, firma detinuta de Florea Diaconu, a fost infiintata in 1993 si este specializata in constructia si repararea drumurilor, printre lucrarile realizate fiind reabilitarea sistemului rutier de pe mai multe strazi din Bucuresti, precum si modernizarea unor drumuri judetene si nationale.