Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, si omologul sau din Armenia, Manuk Vardanyan, au semnat joi un protocol de colaborare comerciala, economica, tehnica si stiintifica in domeniul transporturilor, energiei si agriculturii, scrie Mediafax.
Cei doi ministrii au convenit ca odata la sase luni sa fie evaluate punctele stabilite prin protocolul celei de-a treia sesiuni a Comisiei mixte guvernamentale romano-armene.

"In ceea ce priveste colaborarea in domeniul transporturilor, protocolul stabileste ca cele doua parti convin asupra efectuarii unui schimb suplimentar de 50 de autorizatii rutiere pentru anul 2011, precum si ca Romania si Armenia vor sprijini dezvoltarea transportului feroviar pe relatia Europa-Asia", se arata intr-un comunicat al Ministerului Transporturilor si Infrastructurii.

Totodata, cele doua parti au convenit sa promoveze reciproc produsele si serviciile companiilor din industrie in cadrul unor misiuni economice si targuri specializate, si sa sprijine dezvoltarea cooperarii in productie si facilitarea schimbului de experienta la nivel de specialisti in domeniul cercetarii-inovarii.

Romania va acorda asistenta pentru armonizarea legislatiei Republicii Armenia cu cea a Uniunii Europene si pentru implementarea noilor concepte inovative de politica industriala, precum si pentru atragerea sprijinului financiar european.

Protocolul prevede de asemenea ca Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri din Romania sa analizeze posibilitatea atragerii companiilor romanesti in activitatea de explorare a posibilelor zacaminte de titei si gaze pe teritoriul Republicii Armenia.

In domeniul agriculturii cele doua parti vor examina posibilitatile de infiintare a unor intreprinderi mixte pentru prelucrarea materiei prime agricole si vor facilita schimbul de experienta si informatii in domeniul tehnologiilor cultivarii plantelor.

Protocolul incurajeaza participarea firmelor romane si armene la expozitii si targuri din domeniul agroalimentar organizate pe teritoriile ambelor tari, in vederea promovarii productiei autohtone pe piata celuilalt stat.

Cu privire la cooperarea in domeniul intreprinderilor mici si mijlocii, Romania si Armenia au convenit promovarea reciproca a investitiilor si incurajarea infiintarii de societati mixte in domenii economice prioritare, de interes comun.

Acordul recomanda si ca cele doua parti sa examineze posibilitatea desfasurarii, in acest an, a unui business-forum la Erevan sau la Bucuresti, precum si a unor expozitii anuale specializate de produse armenesti in Romania si de produse romanesti in Republica Armenia, in conditii de paritate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri