Blejnar: Sistemul nu s-a curatat odata cu anchetarea celor 40 de angajati din vami

Sistemul nu s-a "curatat" odata cu anchetarea celor 40 de angajati din Vami, iar daca banii au "mers" mai departe, acele persoane vor fi identificate, considera presedintele ANAF, Sorin Blejnar, care este convins ca exista indicii de coruptie si in alte segmente ale administratiei fiscale.

Intrebat daca actiunile organelor de urmarire penala, prin care sunt anchetati pentru coruptie 40 de angajati din Autoriatea Nationala a Vamilor (ANV), sunt suficiente pentru "curatarea" sistemului, Blejnar a raspuns negativ.

"Eu ma bazez pe faptul ca ... sunt convins de fapt, ca mai exista indicii ale organelor de urmarire penala care sa faca asemenea verificari si in alte segmente ale administratiei fiscale romanesti. Ori ca este vorba de Vama, ori ca vorbim de Garda, ori ca vorbim de directiile generale ale finantelor publice", a spus Blejnar, citat de Mediafax.

El a spus ca are anumite informari de la structurile abilitate ale statului ca anumiti functionari din Vama, cat si din Garda Financiara nu-si "fac treaba asa cum zice litera legii".

Vorbind despre ANV, Blejnar a aratat ca inca din luna ianuarie a dispus directiei generale de audit din cadrul ANAF sa investigheze, in limita competentelor, activitatea derulata la cele opt directii vamale regionale din tara.

In legatura cu actele de coruptie descoperite in Vami, Blejnar a spus ca nu crede in varianta in care banii se dadeau mai departe si respinge ideea ca o parte din sume ar fi ajuns la el. "Nici nu mi-a oferit nimeni si daca mi-ar fi oferit m-as fi dus la Parchet si l-as fi denuntat pe acel angajat al meu care a indraznit sa facă acel lucru", a spus Blejnar.

Pe de alta parte, el crede ca, daca intr-adevar banii au mers mai departe, acele persoane implicate vor fi identificate.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri