Afla care sunt cele mai importante subiecte din presa de business de astazi.
Pretul gazelor va exploda la iarna, a declarat Frank Hajdinjak, CEO al E.ON Romania, intr-un interviu acordat Adevarul. Populatia ar trebui sa primeasca un procent mai mare de gaze de productie interna pentru a putea suporta pretul, sustine oficialul companiei germane. Deciziile din ultimii doi ani ale autoritatilor de a plafona pretul gazelor pentru populatie din considerente politice, in timp ce cotatiile au urcat pe pietele internationale, se intorc acum impotriva romanilor.

Ziarul Financiar
publica un material despre cum a trait cutremurul un roman care lucreaza la o banca de investitii din Japonia, potrivit declaratiilor fratelui sau. "Dupa cutremur (care a avut loc vineri in jurul orei 14.00 ora Japoniei, ora 8 ora Romaniei - n.red.), fratele meu l-a sunat pe tata, prin internet. Internetul a mers, telefoanele nu mai functionau. Toata lumea a fost surprinsa cate de bine a functionat internetul, de nota 10. Ei au acoperire 3G peste tot. Fratele meu era intr-o sedinta cand a inceput cutremurul. Era la etajul 31. Cla¬direa, aflata in centrul Tokioului, are niste suporti, niste pistoane cu amortizor la cutremur. Cand cutremurul s-a intensificat, au inceput sa intre in functiune speakerele automate”.

Comisia Europeana constata ca judetele „portocalii” sunt favorizate la acordarea fondurilor UE, titreaza Financiarul. Un document de la Bruxelles arata ca judetele conduse de PDL sunt favorizate la analiza dosarelor. Directia Generala Agricultura si Dezvoltare Rurala a Comisiei Europene a solicitat autoritatilor romane lamuriri cu privire la analizarea dosarelor de finantare.

Gandul publica un reportaj de la sediul H&M din Stockholm. Cladirea de sase etaje din inima capitalei suedeze are un aspect auster, dominat de linii extrem de simple. De altfel, destinatia initiala a imobilului a fost cea de parcare supraetajata. Lifturile si usile nu se deschid decat pentru cei care au cartele de acces, iar fotografierea nu este permisa niciunde in interiorul companiei.

Romania rescrie alfabetul recesiunii: Trecem printr-o criza sub forma de "O", anunta DailyBusiness.ro. Romania va iesi din recesiune, insa pentru a depasi criza, are nevoie de masuri care sa o scoata de sub influenta speculatiilor financiare, afirma analistii economici. Altfel, vom continua sa ne invartim in cerc. Mai pe romaneste, "in jurul cozii".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri