Investitiile straine directe au totalizat in ianuarie 240 de milioane de euro, comparativ cu valoarea de 31 de milioane de euro din prima luna a anului trecut, reprezentand in principal credite intra-grup, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei (BNR).
"Creditele intra-grup au insumat (in luna ianuarie a anului in curs, n.r.) 272 milioane euro, iar participatiile la capital consolidate cu pierderea neta estimata -32 milioane euro", se arata intr-un comunicat al BNR, citat de Mediafax.

Investitiile straine directe au finantat integral deficitul contului curent din ianuarie, de 15 milioane euro.

Anul trecut investitiile straine directe au totalizat 2,596 miliarde de euro, in scadere cu 25,57% fata cele din 2009, cand s-a inregistrat un nivel de 3,488 miliarde de euro. Investitiile straine directe au fost realizate in cea mai mare parte din participatii la capital, care au insumat 2,04 miliarde de euro, restul intrarilor, de 556 milioane de euro, reprezentand credite intra-grup.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri