Daca Romania nu vrea sa ajunga in situatia Spaniei, unde somajul la tineri este de 43%, trebuie sa flexibilizeze piata muncii prin folosirea contractelor temporare de munca, spune profesorul englez Christopher Pissarides, laureat cu Premiul Nobel pentru Economie in 2010, conform Ziarul Financiar.

Money.ro va prezinta harta locurilor in care se afla cele mai multe rable din Romania. La sfarsitul anului trecut, erau inmatriculate in Romania 4,3 milioane de autoturisme, dintre acestea, mai mult de o treime avand o varsta mai mare de zece ani iar 17% fiind mai vechi de 20 de ani, conform datelor Politiei.

Daily Business scrie despre ce efecte va avea cutremurul din Japonia asupra economiei romanesti. Schimburile comerciale ar putea scadea, iar incidentele nucleare din aceasta tara creeaza temeri privind rezistanta centralei de la Cernavoda. Pe de alta parte, unele firme romanesti ar putea castiga din participarea la reconstructia statului nipon.

Deficitul comercial s-a redus, in ianuarie, cu 60% fata de prima luna a anului trecut, potrivit datelor INS, pe fondul avansului mai mare in cazul exporturilor, comparativ cu importurile, relateaza Financiarul. Acesta este cel mai mare declin al deficitului comercial din ultimii 20 de ani

Citeste si:

Capital prezinta o analiza despre motivele pentru care se feresc romanii sa cumpere case executate silit. Creditorii au executat, anul trecut, casele a peste 1.000 de romani, insa licitatiile organizate pentru vanzarea imobilelor au avut rezultate lamentabile: doar 10-15% dintre acestea si-au gasit cumparatori, iar unele imobile au fost scoase la licitatie si de cate 40 de ori.

Evenimentul Zilei scrie despre cum puteti scapa de grija platii facturilo prin serviciul direct debit. Clientul poate accesa acest serviciu prin semnarea unei conventii cu banca prin care mandateaza institutia sa-i achite facturile catre anumiti furnizori

Gandul publica un reportaj despre cum se fabrica Adesgo, cei mai populari ciorapi de dama din Romania si de ce cumpara strainii dresuri produse in tara noastra.

In Jurnalul National puteti citi o scrisoare atribuita lui Radu Marginean, fostul sef al Autoritatii Nationale a Vamilor si singurul demnitar destituit si invinuit pana acum in scandalul de coruptie din vami. Acesta il descrie il indica pe Sorin Blejnar, seful Fiscului, drept "regina" caracatitei coruptiei.