Mii de sindicalisti protesteaza astazi in Capitala

Peste 50.000 de mii de sindicalisti din toata tara sunt asteptati astazi Bucuresti pentru un miting de protest fata de noul Cod al Muncii, potrivit 9AM.ro.

Sindicalistii au plecat inca de ieri spre Bucuresti pentru mitingul din Piata Constitutiei, iar utocarele au inceput sa soseasca la primele ore ale diminetii, prin sase puncte, pe la autostrazile A1 si A2, DN1 (Fantana Miorita), DN2 (soseaua Colentina), DN6 (soseaua Alexandriei) si Soseaua Chitila.

Protestul a inceput la ora 12.00 si este organizat de confederatiile Cartel Alfa, BNS, CSDR, Meridian si CNSLR Fratia.

"Sa speram ca fiecare dintre cele cinci confederatii va reusi sa aduca la protest numarul convenit de minimum 10.400 de oameni. Si sa mai speram ca mitingul va avea ecoul scontat in randul societatii civile si al guvernantilor. Vrem ca populatia sa constientizeze ca actualul Cod al muncii nu este benefic", a declarat liderul CNSLR Fratia, Marius Petcu.

Angajatii resping Codul Muncii

Potrivit sindicalistilor, la miting sunt asteptati peste 50.000 de sindicalisti, lucratori din toate ramurile economice, atat din mediul privat, cat si din companii de stat sau institutii bugetare. Bugetarii spun ca noul Cod al Muncii ii va transforma din angajati in sclavi si chiar ameninta sa-i lase fara locuri de munca.

Cititi mai multe despre protestul de astazi pe 9AM.ro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri