Ziarul Financiar incearca sa clarifice daca panica produsa de criza nucleara din Japonia este justificata. Amenintarea unei explozii devastatoare care ar contamina pe termen lung zona din jurul centralei nucleare de la Fukushima, care are patru reactoare, se reduce cu fiecare zi, spun specialistii in energie nucleara. Toate cele sase reactoare sunt oprite in acest moment, numai unul fiind afectat de un incendiu.

Negocierile pentru preluarea UPC de catre rivalii de la RCS&RDS sunt confirmate pentru prima data oficial de reprezentantii RCS&RDS prin intermediul micilor actionari care detin 3,5% din companie, scrie Financiarul. Fara sa fie o companie listata pe o piata reglementata, actiunile celor 16 mici actionari sunt evaluate la aproximativ 35-40 de milioane de dolari.

Adevarul arata cum a schimbat Twitter fata burselor internationale. Astfel, un profesor american de informatica a prezis variatiile indicelui Dow Jones cu o acuratete de 87% urmarind mesaje postate pe Twitter. Aceasta este cea mai indrazneata metoda de a valorifica platforma de microblogging in tranzactiile financiare, spun analistii.

Citeste si:

Dezvoltatorii au inceput inca din 2009 sa isi modifice proiectele anuntate inainte de criza pentru a se adapta unei noi piete: au diminuat suprafetele apartamentelor, au transformat mall-uri in parcuri de retail, ori chiar au schimbat total destinatia constructiilor, scrie DailyBusiness.ro. Publicatia prezinta cele mai importante reconversii din imobiliare din ultimii ani.

Despre efectele crizei asupra pietei imobiliare scrie si Money.ro. Euroest, una dintre cele mai cunoscute agenții imobiliare din Romania, a ajuns sa construiasca parcari pe terenuri ultracentrale a caror valoare este de ordinul milioanelor de euro.