Ambasadorul a fost convocat in legatura cu discutiile aparute privind traducerea declaratiei premierului ungar Viktor Orban, el va sosi la Ministerul de Externe la ora 11.00 si va discuta cu secretarul de stat Doru Costea.

In acelasi timp, ministrul de Externe, Teodor Baconschi, se va afla la Comisia de politica externa a Senatului unde va fi audiat in legatura cu acelasi subiect.

Ministerul roman de Externe a dat publicitatii o traducere neoficiala a mesajului transmis de premierul Ungariei, Viktor Orban, cu ocazia Zilei maghiarilor de pretutindeni.

Scandal in Parlament, ieri seara, dupa ce liberalul Puiu Hasotti a propus adoptarea unei declaratii fata de un mesaj al premierului ungar Viktor Orban, iar Anastase i-a luat microfonul lui Geoana in timp ce acesta anunta rezultatul votului pentru introducerea pe ordinea de zi.

Citeste si:

Propunerea lui Puiu Hasotti ca Parlamentul sa adopte o Hotarare de protest fata de mesajul premierului Ungariei a fost acceptata.

Dupa aproape jumatate de ora de controverse si negocieri informale asupra posibilitatii modificarii ordinii de zi inaintea votarii motiunii de cenzura, presedintele Senatului, Mircea Geoana, a anuntat ca propunerea lui Hasotti a fost acceptata cu 219 voturi.

"Cu 212, ma corecteaza doamna presedinte a Camerei Deputatilor", a adaugat el.