USL a depus o sesizare la Curtea Constitutionala privind Codul Muncii, contestand asumarea raspunderii Guvernului pe acest proiect, dar si incalcarea unor prevederi constitutionale legate de dreptul la munca, dreptul la concediu, dreptul la asociere si dreptul la greva.

Sesizarea depusa la Curtea Constitutionala este semnata de 112 deputati PSD, PNL si PC, a precizat, pentru Mediafax, liderul grupului PSD din Camera Deputatilor, Mircea Dusa.

El a aratat ca sesizarea acuza "modul abuziv in care Guvernul si-a asumat raspunderea in Parlament, evitand dezbaterea asupra Codului Muncii".

Potrivit lui Dusa, opozitia solicita Curtii Constitutionale sa se pronunte si pe fond, asupra unor prevederi din legea de modificarea Codului Muncii pe care le considera a intra in conflict cu textele din legea fundamentala legate de dreptul la munca, dreptul la asociere, dreptul la greva, dreptul la salariu si la un nivel de trai decent.

Citeste si:

Guvernul si-a asumat raspunderea in Parlament pe Codul Muncii, saptamana trecuta. Opozitia a depus o motiunea de cenzura care a fost dezbatuta miercuri dupa-amiaza. Motiunea de cenzura a fost respinsa, miercuri seara, rezultatul indicand 216 voturi valabil exprimate, dintre care 212 "pentru" si patru "impotriva" demersului opozitiei. Pentru adoptarea acesteia erau necesare cel putin 236 de voturi favorabile.

Premierul Emil Boc a declarat ca respingerea motiunii de cenzura in cazul Codului Muncii reprezinta o alta batalie castigata in procesul de reformare a statului.