Ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea, a declarat, intr-o conferinta de presa, ca proiectele privind constructia de locuinte derulate in parteneriat cu Ministerul Dezvoltarii vor acoperi 9.500 de unitati din necesarul armatei, de 10.000 de locuinte.
"Pana acum am semnat cu MDRT constructia de locuinte in 16 judete, pe terenuri care cumuleaza 430 hectare si care au apartinut armatei. MApN a primit din aceste proiecte un numar de 7.000 de locuinte", a spus Oprea (foto), citat de Mediafax.

Cel mai nou astfel de proiect presupune constructia a peste 10.000 de locuinte in cartierul Ghencea din Bucuresti, in parteneriat cu Agentia Nationala pentru Locuinte si Primaria Sectorului 5. Dintre acestea, armata va primi peste 2.500 de unitati locative. "Cu aceastea, armata va primi in total 9.500 de locuinte, dintr-un necesar de 10.000", a afirmat Oprea.

El a spus ca proiectul dezvoltat in Cartierul Ghencea va fi cel mai mare cartier construit in ultimii 20 de ani in Romania.

Din cele peste 10.000 de unitati locative, alaturi de armata, care va primi 25%, pentru Ministerul Administratiei si Internelor vor fi alocate 10% din numarul unitatilor, pentru SRI 5%, pentru SIE, SPP si STS cate 1,5%, pentru Administratia Nationala a Penitenciarelor, de asemenea, 1,5%, iar pentru Ministerul Justitiei si Parchetul General cate 2%.

Din totalul suprafetei de 101 hectare, locuintele se vor desfasura pe o suprafata de 66,6%, parcurile vor avea o pondere de 15,5%, bazele sportive 8,1% si infrastructura sociala 1,4%.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri