Adrian Severin a spus ca intelege problema pe care grupul socialist o are "legat de votul si de electoratul sau". El a precizat ca din acest motiv i-a transmis lui Martin Schultz, liderul socialistilor din PE, ca se retrage din acest grup pana la finalizarea tuturor investigatiilor care il vizeaza.

De asemenea, europarlamentarul PSD Adrian Severin a fost "fortat" sa se autosuspende din BPN, in timpul unei intalniri cu Victor Ponta, Adrian Nastase si Ion Iliescu.

Astfel, Severin a anuntat ca se autosuspenda din BPN al PSD, pana la clarificarea situatiei. Severin a facut acest anunt dupa ce a participat la sedinta BPN al PSD, in care s-a discutat despre acuzatiile care ii sunt aduse de publicatia "The Sunday Times".

Citeste si:

Severin a declarat ca articolul publicat de "The Sunday Times" ridica si problema "protectiei" Parlamentului European fata de "falsi jurnalisti".

"Ce pot sa inteleaga zecile de milioane de cetateni din cele 27 de state ale Uniunii Europene cand se creeaza asemenea diversiuni si asemenea perdele de ceata. (...) Cum vor mai discuta colegii mei cu cei care ne vor bate la usa, gandindu-ne ca vor bate la usa cu aparate de inregistrare ascunse, ca nu sunt cine pretind a fi? Cum o sa facem? O sa ii cercetam pe toti? Le cerem sa aduca certificate notariale de identitate ca sa aflam cu cine stam de vorba?", a explicat el.

Severin a spus ca articolul din "The Sunday Times" reprezinta "o lovitura grea" data Parlamentului European, el ridicand problema unei eventuale modificari a Regulamentului PE in sensul introducerii unor reguli clare care "sa elimine aceste posibilitati rau-voitoare de interpretare" si prin care sa "sanctioneze pe cei care procedeaza cum au procedat acesti falsi jurnalisti".