Revista presei de business: Efectele razboiului asupra economiei romanesti

Vezi care sunt cele mai importante subiecte din presa de business de astazi.

Cu cateva luni inainte ca statul sa vanda 9,84% din companie pe Bursa, actiunile Petrom au depasit pragul de 0,4 lei, arata Ziarul Financiar. Actiunile celei mai mari companii romanesti, OMV Petrom (SNP), au castigat 23% de la inceputul anului, atingand ieri un maxim de 0,4149 lei, iar valoarea de piata a urcat la aproape 5,64 miliarde de euro, adica un plus de 1,1 miliarde de euro fata de decembrie 2010.

Pretul benzinei ar putea creste, din cauza conflictului din Libia, potrivit omului de afaceri Dinu Patriciu, prezent la Realitatea TV, anunta Money.ro.

Evenimentul Zilei scrie despre efectele razboiului din Libia asupra economiei romanesti. Astfel, conform publicatiei, conflictul ar putea deschide o mica portita in recuperarea creantelor pe care companiile romanesti le-au adunat inca din timpul regimului comunist.

Bugetul general consolidat (BGC) a incasat 164 de miliarde de lei in 2008 si o suma cavsiidentica (168 de miliarde de lei) in 2010. Sursele de venit s-au schimbat insa destul de mult: fata de 2008, anul trecut au crescut incasarile din fonduri nerambursabile, din accize si din impozite pe proprietate. Capital scrie despre "cat de mult s-a schimbat fata bugetului public in anii de criza".

"Fortele loiale colonelului libian Muammar Gaddafi au bombardat orasul Misrata, folosind tancuri, artilerie si tunuri, iar Guvernul de la Tripoli a anuntat ca va inarma peste un milion de civili. In schimb, oficialii francezi si englezi au anuntat ca Aliatii sunt condusi, in prezent, de catre SUA, dar NATO va prelua, in cateva zile, conducerea coalitiei", noteaza Adevarul.

In tara lor sunt ilustri necunoscuti. In strainatate insa fac parte din elita cercetarii. Sunt invitati la conferinte si aplaudati minute in sir pentru ideile lor care imping inainte lumea. Zeci de fizicieni, informaticieni si ingineri din Romania contribuie la aflarea tainelor formarii Universului, informeaza Gandul.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Comisia Europeană aşteaptă un declin al economiei României de 6% în 2020
Setari Cookie-uri