„CSAT a decis implicarea Romaniei in impunerea conditiilor de respectare a embargoului cu fregata Regele Ferdinand. Romania va participa cu 205 militari la bordul fregatei si cu doi ofiteri de stat major”, a declarat presedintele Traian Basescu.

Fondurile necesare acestei operatiuni sunt, potrivit lui Traian Basescu, de 4,5 milioane euro, pentru o perioada de trei luni in Marea Mediterana.

"Dupa cum stiti, pe 20 martie a fost aprobat planul operatiunii pentru impunerea embargoului cu privire la vanzarile de armament catre Libia. Astazi a fost aprobat planul de embargo privind zona aeriana. Tot astazi, la ora 16.00, Consiliul NATO a aprobat directiva de executie pentru embargoul impotriva Libiei, pe baza rezolutiei 1970. Este o decizie politica luata de NATO", a mai spus presedintele.

Romanii au o atitudine pacifista, in general, nu au fost suficient de informati in legatura cu situatia din Libia si nu au incredere in guvernanti atunci cand vine vorba de implicarea intr-un razboi. Aceasta este interpretarea data de un sociolog, un politolog si un istoric sondajului wall-street.ro despre implicarea Romaniei in conflictul din Libia.

Sunteti de acord cu bombardarea Libiei? RASPUNDETI AICI.


FOTO: Sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT), la Palatul Cotroceni.