Proiectele vor fi finantate din Instrumentul de Asistenta pentru Preaderare (IPA), in cadrul Programului IPA de Cooperare Transfrontaliera Romania - Republica Serbia. Termenul limita pentru depunerea propunerilor de proiecte este 27 iunie 2011, se arata intr-un comunicat al ministerului Dezvoltarii, potrivit Mediafax.

Potentialii beneficiari (autoritati publice, organizatii/entitati non-profit, organizatii non-guvernamentale, operatori din sectorul public) pot solicita finantare pentru dezvoltare economica si sociala, mediu si pregatire pentru situatii de urgenta si promovarea schimburilor intre comunitati.
"Aplicantii trebuie sa indeplineasca criteriile stabilite prin Ghidurile solicitantului si sa demonstreaze un angajament clar fata de conceptul de cooperare transfrontaliera", se mentioneaza in comunicat.

Sumele acordate proiectelor se situeaza intre minimum 30.000 euro si maxim doua milioane euro, contributia Uniunii Europene fiind de maximum 85% din cheltuielile eligibile. Sumele corespunzatoare co-finantarii pentru beneficiarii romani vor proveni de la bugetul de stat al Romaniei in proportie de 13% si din contributia proprie a beneficiarilor (2%).

Partenerii lideri de proiect, romani sau sarbi, pot primi plati in avans din fondurile IPA in proportie de maximum 15% din valoarea contractului de finantare.