In cadrul anchetei de conjunctura din luna martie 2011, managerii din industria prelucratoare preconizeaza, pentru urmatoarele trei luni, o crestere a volumului productiei (sold conjunctural +23%), o relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural -1%) si o scumpire a produselor (sold conjunctural +18%).

In ceea ce priveste numarul angajatilor, unele activitati vor inregistra o tendinta de scadere accentuata, respectiv in metalurgie, fabricarea altor mijloace de transport precum si fabricarea substantelor si a produselor chimice (solduri conjuncturale -28%, -18% si, respectiv, -17%).

Activitatea de constructii va consemna, in martie-mai, o crestere a volumului productiei (sold conjunctural +18%) si un avans moderat al stocului de contracte si comenzi (sold conjunctural +9%). De asemenea, managerii estimeaza o relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural +3%) si o majorare a preturilor lucrarilor de constructii.

Citeste si:

In sectorul de comert cu amanuntul, directorii intervievati au prognozat in luna martie 2011 o relativa stabilitate a activitatii economice pentru urmatoarele trei luni (sold conjunctural +2%).