Indicatorul CE al increderii in economia romaneasca a avansat de la 93,8 puncte in februarie la 95,3 de puncte in martie. Cel mai dinamic avans a fost inregistrat de subindicele referitor la sectorul industriei, care a urcat de la 0,2 puncte la 2,7 puncte, informeaza Mediafax.

Componenta privind serviciile a crescut cu 1,2 unitati, la 5,7 puncte. Subindicele referitor la perceptia populatiei a avansat de la -46,3 puncte la -45,3 puncte.

Evolutii negative au avut componentele privind sectoarele de retail (in scadere de la 2,1 puncte la -1 puncte) si de constructii (in coborare de la -25,3 puncte la -26,6 puncte).

Citeste si:

La nivelul Uniunii Europene, indicatorul a crescut usor, de la 107,2 puncte in februarie la 107,4 puncte in martie. CE noteaza ca industria si serviciile si-au mentinut trendurile pozitive, ceea ce a acoperit scaderile subindicilor referitori la comertul cu amanuntul, constructii si populatie.

Majoritatea statelor comunitare au inregistrat scaderi ale indicatorului increderii. Dintre cele mai mari state UE, evolutii negative au consemnat Polonia, Spania si Germania, iar cresteri au fost observate la Olanda, Marea Britanie, Franta si Italia.

Cititi si Isi revine economia? Afla sentimentul oamenilor de afaceri