Efectele iesirii din recesiune nu pot aparea peste noapte, ci reprezinta doar un semnal psihologic ca economia evolueaza pozitiv, iar Guvernul nu a sustinut niciodata ca din primavara acestui an "va curge lapte si miere", a declarat premierul Boc, acuzand televiziuni de manipulare pe aceasta tema, scrie Mediafax.
"Eu am spus un singur lucru, ca Romania are toate sansele ca la sfarsitul primului trimestru sa iasa din recesiune. Daca s-a intamplat, vom sti cand Institutul National de Statistica ne va da datele oficiale. N-am spus niciodata insa, si aici este marea manipulare a unor televiziuni pe care o practica, ca a doua zi dupa ce vor exista doua trimestre de crestere consecutiva din punct de vedere economic va fi lapte si miere. Nu va fi", a spus Boc.

El a cerut ca toti cei care vorbesc despre recesiune sa explice tehnic cu exactitate ce presupune acest lucru fara sa amageasca populatia in asteptari "care nu pot sa apara peste noapte", precum si sa arate clar ca aceste date vor fi confirmate sau infirmate de catre autoritati prin Institutul National de Statistica.

Premierul a amintit ca datele privind evolutia economiei in primul trimestru sunt prezentate dupa un anumit interval.

La mijlocul lunii februarie, premierul a declarat ca sunt semne ca Romania va iesi oficial din recesiune la sfarsitul lunii martie.
Guvernul si FMI estimeaza pentru acest an o crestere economica de 1,5%.

Pentru a iesi tehnic din recesiune, economia unei tari trebuie sa inregistreze cresteri in doua trimestre consecutive. In ultimul trimestru al anului trecut, economia a crescut cu 0,1% fata de cel anterior.

Institutul National de Statistica va prezenta pe 13 mai evolutia Produsului Intern Brut in primul trimestru din acest an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri