Vezi care sunt cele mai importante subiecte din presa de business de astazi.

Cum a inceput 2011 in real estate: Mari investitori revin in piata, mall-urile din nou "in carti", scrie DailyBusiness.ro. Cumparatori de active imobiliare au reaparut in piata, mall-uri cu investitii cumulate de peste 1 mld. euro revin in atentie, Guvernul da inapoi in programul Prima Casa, cerandu-le bancilor sa preia o parte mai mare din risc.

Money.ro a publicat un top 10 al declaratiilor premierului Emil Boc de la inceputul acestui an, suspecte de lipsa de adevar. „In sfarsit a venit primavara (…) si pentru romani. Incetul cu incetul toti romanii vor simti si in buzunare acest lucru. Dupa doi ani, cei mai grei din ultimii 60 din punct de vedere economic, am reusit sa aducem o crestere economica”, a declarat, luna trecuta, premierul.

Consortiul format din BCR (cea mai mare banca locala), JP Morgan (una dintre primele banci americane) si Intercapital Invest (cel mai activ broker independent de pe piata locala) pentru intermedierea vanzarii pe Bursa a unui pachet de 9,84% din actiunile OMV Petrom (SNP) a fost descalificat de ca¬tre comisia de selectie din Ministerul Economiei, prin OPSPI, din cauza ca documentatia depusa nu a respectat unele cerinte din caietul de sarcini, potrivit unor surse din piata, scrie Ziarul Financiar.

Presedintele Raiffeisen Bank Romania, Steven van Groningen, priveste cu realism situatia economica din 2011. Desi mizeaza pe crestere economica, arata ca acest lucru nu inseamna si finalul problemelor din ultimii ani de criza: somaj in societate, credite neperformante si provizioane in crestere pentru sistemul bancar, informeaza Financiarul.

In conditiile in care criza economica si financiara a afectat din plin sectorul intreprinderilor mici si mijlocii, se pare ca tot acestea au capacitatea de a contribui la iesirea din criza a economiei romanesti. Cu toate acestea, despre IMM se vorbeste foarte mult, dar se face foarte putin pentru ele, scrie Curierul National.

Daca vreti sa va cumparati o locuinta si intentionati sa luati un credit pe 30 de ani ca sa va vedeti visul cu ochii, trebuie sa fiti foarte atent la conditiile de creditare si, mai ales, la venitul pe care trebuie sa-l aveti! Citeste pe incont.ro ce salariu trebuie sa ai ca sa poti sa iei un credit pentru casa


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Revista presei: CV-urile modeste ale ministrilor din cabinetul Dancila