Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a autorizat si efectuat in primele trei luni plati in conturile fermierilor in valoare de 736 milioane de euro, anunta Mediafax.
Din totalul de 736 milioane de euro, platile aferente campaniei SAPS 2010 au reprezentat 582 milioane de euro.

Dintre acestea, platile regulare (FEGA) au insumat 226 milioane de euro, iar din bugetul national au fost alocate, pentru plata pe cultura, 256 de milioane de euro.

Platile pentru masurile de piata au vizat reconversia sectorului viti-vinicol (10 milioane de euro) si 47 milioane de euro pentru produse puse la dispozitia Romaniei de catre Comisia Europeana.

Ajutoarele de stat s-au impartit intre plata nationala directa complementara in sector zootehnic-172 milioane de euro si acciza la motorina-25 milioane de euro.

Totodata, in perioada 1-31 martie au fost depuse, in cadrul campaniei de primire a cererilor de sprijin pe suprafata SAPS 2011, un numar de 404.840 cereri de plata, pentru o suprafata de circa 2,26 milioane de hectare.

Astfel, 396.806 de fermieri au completat declaratia de suprafata utilizand aplicatia IPA Online pentru o suprafata de 2,233.298,31 hectare, in timp ce doar 8.034 de fermieri au completat declaratia de suprafata in mod clasic, pentru o suprafata de 29.615 de hectare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri