Reducerea contributiilor sociale in cazul angajatorilor reprezinta o plata plata electorala pentru cei care doresc sa sprijine actualul Guvern, a declarat luni, dupa discutiile de la Ministerul Muncii, presedintele CNS "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, citat de Mediafax.
"Faptul ca se propune reducerea contributiilor la angajatori nu dovedeste decat ca se face o plata electorala pentru cine doreste sa sustina actualul Guvern. Este o campanie de recastigare a increderii", a spus Hossu.

Si directorul general al Confederatiei Patronale a Industriei, Serviciilor si Comertului din Romania (CPISC), Adrian Izvoranu, a sustinut insa ca orice reducere a formei de taxare inseamna un profit pentru toata lumea si ca aceasta este singura atitudine responsabila prin care se vine in sprijinul angajatorilor.

Ministrul Muncii, Ioan Botis, a confirmat discutiile privind reducerea contributiilor de asigurari sociale si a anuntat ca o decizie in acest sens ar putea fi luata de coalitie in aceasta saptamana.

"Daca va fi o reducere a contributiilor de asigurari sociale, aceasta va fi o rezultanta a discutiilor din coalitie. Cred ca astfel de discutii vor avea loc in cursul saptamanii", a spus ministrul Botis, dupa discutiile privind Codul de dialog social.

Guvernul ia in calcul reducerea in al doilea semestru a contributiilor totale de asigurari sociale de la 44% la 41% prin scaderea cu trei puncte a cotelor platite de angajator, iar in perioada urmatoare va fi stabilita exact si data de la care va fi operata relaxarea fiscala.

Reducerea CAS va face parte dintr-un pachet mai larg de masuri de stimulare economica, incluzand reducerea cotei unice de impozitare, incepand cu anul viitor, si introducerea cardului de creditare destinat intreprinderilor mici si mijlocii. Variantele discutate pentru cota unica de impozitare sunt reducerea de la 16% la 14% sau la 12%.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri