Vezi care sunt cele mai importante subiecte din presa de business de astazi.

Banca de investitii rusa Renaissance, in consortiu cu BT Securities (divizia de brokeraj a Bancii Transilvania), EFG Securities (divizia de brokeraj a grupului elen EFG, proprietarul Bancpost) si Romcapital au obtinut cel mai mare punctaj (92,5 puncte) la licitatia organizata de stat pentru alegerea intermediarului la vanzarea a 9,8% din Petrom, conform unor surse citate de Ziarul Financiar.

Daily Business scrie astazi despre operatorii telecom cu cele mai multe plangeri din partea clientilor. Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a inregistrat in primele trei luni ale anului circa 1.950 de reclamatii impotriva principalilor operatori telecom, cele mai multe, respectiv 514, fiind impotriva RCS&RDS. In topul operatorilor telecom cu cele mai multe reclamatii urmeaza Romtelecom, impotriva caruia s-au depus 511 plangeri in perioada mentionata.

Romania cere ajutorul FMI si al BM pentru simplificarea sistemului de taxe, scrie Money.ro. Autoritatile romane s-au angajat, in scrisoarea de intentie catre FMI, sa mentina deficitul bugetar in limita a 4,4% din PIB in 2011 si sa respecte politica de inlocuire, in medie, a unui singur angajat din sapte care pleaca din sectorul public.

Redactia Business Magazin a aflat cine ar da 42.000 de euro pe un telefon din aur? Telefonul creat de producatorul danez Æsir este facut din aur de 18 carate si costa 42.000 de euro. Insa nu planuiti sa va aruncati iPhone-ul doar pentru atat. Terminalul creat de designerul Yves Behar nu este un smartphone, prin urmare nu poate fi conectat la internet.
"Ne aflam intr-o era in care cei din industrie au ajuns sa creada ca telefoanele nu mai sunt pentru a vorbi, ci au alte intrebuintari. Eu am vrut sa ma focusez pe ideea de voce, claritate si simplitate", a declarat creatorul telefonului.

O ordonanta de urgenta cu prevederi neclare aduce persoanele fizice si micii investitori, care doresc sa-si parceleze terenurile sau sa demareze constructii, la mana autoritatilor locale, informeaza Evenimentul Zilei. Situatia a aparut dupa ce guvernul a emis, in februarie, o ordonanta de urgenta pentru modificarea legii privind amenajarea teritoriului si urbanismului, care are un text discriminatoriu si abuziv, sustin unii arhitecti si juristi.


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Revista presei: CV-urile modeste ale ministrilor din cabinetul Dancila