Comenzile noi din industrie, pe total piata interna si piata externa, au scazut in februarie, in termeni nominali, cu 16,1% fata de ianuarie, dar au crescut cu 24,5% comparativ cu aceeasi luna din 2010, reiese din datele Institutului National de Statistica (INS), conform Mediafax.

Scaderea din februarie comparativ cu luna anterioara a fost cauzata de reducerile comenzilor din industria bunurilor intermediare (-34,2%) si din industria bunurilor de capital (-2,4%), se arata intr-un comunicat al INS.

In aceeasi perioada, in industria bunurilor de folosinta indelungata s-a inregistrat o crestere cu 14,9%, iar in industria bunurilor de uz curent cu 5,9%.

Comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, in februarie 2011, toate grupele industriale au consemnat cresteri ale comenzilor noi, respectiv de 35,9% in industria bunurilor intermediare, de 21,3% in industria bunurilor de capital, de 17,8% in industria bunurilor de folosinta indelungata si de 8,8% in industria bunurilor de uz curent.

In perioada ianuarie-februarie 2011, fata de aceeasi perioada a anului trecut, comenzile noi din industrie au urcat pe ansamblu cu 33,1%, datorita cresterilor inregistrate de toate grupele industriale.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Firmele de recrutare din Romania au afaceri de peste 4 miliarde de lei