Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, fata de primele doua luni ale anului anterior, volumul lucrarilor de constructii a coborat la lucrarile de constructii noi (12,6%) si la cele de intretinere si reparatii curente (9,3%), in timp ce la lucrarile de reparatii capitale s-a inregistrat o crestere cu 22,8%, se arata intr-un comunicat al INS.

Pe obiecte de constructii au fost cresteri la cladirile nerezidentiale (1,1%) si la cladirile rezidentiale (0,4%). La constructiile ingineresti s-a inregistrat o scadere cu 13,3%.

Ca serie bruta, pe elemente de structura, in perioada mentionata s-au inregistrat scaderi la lucrarile de constructii noi (11,5%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (9,9%). La lucrarile de reparatii capitale, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 36,7%.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor a crescut ca serie bruta la cladirile nerezidentiale cu 5,5% si la cladirile rezidentiale cu 0,6%, iar la constructiile ingineresti a scazut cu 13%.

In luna februarie fata de aceeasi luna din 2010, volumul lucrarilor de constructii, ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 0,3%. Pe elemente de structura, avansuri s-au inregistrat la lucrarile de reparatii capitale (34,3%) si la cele de constructii noi (1,8%), in timp ce la lucrarile de intretinere si reparatii curente s-a evidentiat o scadere cu 18,6%.

Citeste si:

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a avansat la cladirile nerezidentiale (16,9%) si la cladirile rezidentiale (10,9%). La constructiile ingineresti volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 10,3%.

Ca serie bruta, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 0,7%, in principal din cauza reducerii lucrarilor de intretinere si reparatii curente (24%). Lucrarile de reparatii capitale si lucrarile de constructii noi au crescut cu 49,1%, respectiv cu 2,4%.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a coborat la constructiile ingineresti cu 12,3%, dar a crescut la cladirile nerezidentiale si la cladirile rezidentiale cu 17,5% si, respectiv, cu 12%.

Fata de ianuarie 2011, volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a coborat cu 0,4%. Pe elemente de structura, la lucrarile de constructii noi si la lucrarile de reparatii capitale, s-au inregistrat cresteri cu 12,4%, respectiv cu 8,4%. Lucrarile de intretinere si reparatii curente au scazut cu 27,9%.

Ca serie bruta, volumul lucrarilor de constructii a urcat cu 7,5%, avans evidentiat la lucrari de constructii noi (32,8%) si lucrari de reparatii capitale (18,0%). La cele de intretinere si reparatii curente s-a inregistrat o scadere cu 32,1%.