Volumul lucrarilor de constructii din primele doua luni a scazut fata de ianuarie-februarie 2010 cu 6,5% ca serie ajustata, iar in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate si cu 6,2% ca serie bruta, potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica (INS), scrie Mediafax.

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, fata de primele doua luni ale anului anterior, volumul lucrarilor de constructii a coborat la lucrarile de constructii noi (12,6%) si la cele de intretinere si reparatii curente (9,3%), in timp ce la lucrarile de reparatii capitale s-a inregistrat o crestere cu 22,8%, se arata intr-un comunicat al INS.

Pe obiecte de constructii au fost cresteri la cladirile nerezidentiale (1,1%) si la cladirile rezidentiale (0,4%). La constructiile ingineresti s-a inregistrat o scadere cu 13,3%.

Ca serie bruta, pe elemente de structura, in perioada mentionata s-au inregistrat scaderi la lucrarile de constructii noi (11,5%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (9,9%). La lucrarile de reparatii capitale, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 36,7%.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor a crescut ca serie bruta la cladirile nerezidentiale cu 5,5% si la cladirile rezidentiale cu 0,6%, iar la constructiile ingineresti a scazut cu 13%.

In luna februarie fata de aceeasi luna din 2010, volumul lucrarilor de constructii, ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 0,3%. Pe elemente de structura, avansuri s-au inregistrat la lucrarile de reparatii capitale (34,3%) si la cele de constructii noi (1,8%), in timp ce la lucrarile de intretinere si reparatii curente s-a evidentiat o scadere cu 18,6%.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a avansat la cladirile nerezidentiale (16,9%) si la cladirile rezidentiale (10,9%). La constructiile ingineresti volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 10,3%.

Ca serie bruta, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 0,7%, in principal din cauza reducerii lucrarilor de intretinere si reparatii curente (24%). Lucrarile de reparatii capitale si lucrarile de constructii noi au crescut cu 49,1%, respectiv cu 2,4%.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a coborat la constructiile ingineresti cu 12,3%, dar a crescut la cladirile nerezidentiale si la cladirile rezidentiale cu 17,5% si, respectiv, cu 12%.

Fata de ianuarie 2011, volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a coborat cu 0,4%. Pe elemente de structura, la lucrarile de constructii noi si la lucrarile de reparatii capitale, s-au inregistrat cresteri cu 12,4%, respectiv cu 8,4%. Lucrarile de intretinere si reparatii curente au scazut cu 27,9%.

Ca serie bruta, volumul lucrarilor de constructii a urcat cu 7,5%, avans evidentiat la lucrari de constructii noi (32,8%) si lucrari de reparatii capitale (18,0%). La cele de intretinere si reparatii curente s-a inregistrat o scadere cu 32,1%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
INFOGRAFIC. Ce se va intampla in acest an in domeniul constructiilor