Productia de grau ar putea creste in acest an cu 7%, de la 5,6 milioane de tone la peste 6 milioane de tone, a declarat ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, potrivit Mediafax.

"Asa cum se prezinta situatia acum, daca nu vor interveni intemperii se anunta un an bun. Ne asteptam la o productie buna de grau, de peste 6 milioane de tone, chiar daca suprafata cultivata cu grau este mai mica decat cea de anul trecut. Anul trecut productia a fost de 5,6 milioane de tone", a mai spus ministrul.

El a adagat ca in acest an exista semne de redresare a agriculturii romanesti.

"Conceptul ar trebui inversat si nu ar trebui sa ne rezumam sa producem doar cat sa avem ce pune pe masa. Romania trebuie sa devina exportatoare neta de produse agro-alimentare", a declarat Tabara.

Oficialuil a adaugat ca unul dintre obiectivele acestui an este dezvoltarea la nivel national a unei retele de depozite pentru cereale.

"Vom continua sa sprijinim sectorul zootehnic si este important sa relansam si sectorul laptelui. Din pacate, in ultimii ani s-a ajuns la importuri de produse lactate", a afirmat ministrul.

El a mai spus ca bugetul ministerului este deja stabilit pana in 2013, fiind prima data cand un minister din Romania stie ce are de facut pentru o perioada mai mare de un an.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Min. Agriculturii: 30 MIL. lei pentru incurajarea angajarii tinerilor