Productia de grau ar putea creste in acest an cu 7%, de la 5,6 milioane de tone la peste 6 milioane de tone, a declarat ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, potrivit Mediafax.
"Asa cum se prezinta situatia acum, daca nu vor interveni intemperii se anunta un an bun. Ne asteptam la o productie buna de grau, de peste 6 milioane de tone, chiar daca suprafata cultivata cu grau este mai mica decat cea de anul trecut. Anul trecut productia a fost de 5,6 milioane de tone", a mai spus ministrul.

El a adagat ca in acest an exista semne de redresare a agriculturii romanesti.

"Conceptul ar trebui inversat si nu ar trebui sa ne rezumam sa producem doar cat sa avem ce pune pe masa. Romania trebuie sa devina exportatoare neta de produse agro-alimentare", a declarat Tabara.

Oficialuil a adaugat ca unul dintre obiectivele acestui an este dezvoltarea la nivel national a unei retele de depozite pentru cereale.

"Vom continua sa sprijinim sectorul zootehnic si este important sa relansam si sectorul laptelui. Din pacate, in ultimii ani s-a ajuns la importuri de produse lactate", a afirmat ministrul.

El a mai spus ca bugetul ministerului este deja stabilit pana in 2013, fiind prima data cand un minister din Romania stie ce are de facut pentru o perioada mai mare de un an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri