Vezi care sunt cele mai importante subiecte din presa de business de astazi.

Informarea financiara slaba face din romani o prada usoara pentru bancheri. Multi dintre clientii care iau un credit se uita numai la rata lunara pe care o vor avea de platit, neglijand dobanda. Pe termen lung, aceasta naivitate se intoarce insa impotriva bancilor, care vor avea greutati la recuperarea banilor, scrie DailyBusiness.ro.

Ziarul Financiar noteaza ca in primele luni ale acestui s-a inregistrat o scadere cu 20% a numarului de noi insolvente, cu toate ca bancile si antreprenorii au in continuare intalniri zilnice prin care incearca sa ajunga la un numitor comun in privita datoriilor, pe fondul problemelor cu care inca se confrunta piete precum comertul sau imobiliarele.

Romania a incalcat deja noul acord cu FMI, tara noastra angajandu-se in scrisoarea de intentie catre Fond sa stabileasca, pana la 1 aprilie, un calendar etapizat al liberalizarii pretului la gaze pentru consumatorii non-casnici.Acest lucru nu s-a realizat si nici nu se va realiza prea curand pentru ca nu exista inca un studiu de impact, scrie Money.ro.

Financiarul acuza Guvernul ca prin mentinerea unor accize ridicate, refuza practic sa contribuie la ieftinirea benzinei. Premierul arunca pisica in curtea petrolistilor, sustinand ca singura contributie a sa este sa ii roage pe benzinari sa scada preturile. Emil Boc va adresa ruga¬minti companiilor petroliere autohtone sa ieftineasca benzina si motorina pentru ca statul nu are parghii sa o faca, potrivit unei declaratii facute marti seara la un post de televiziune.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Revista presei: CV-urile modeste ale ministrilor din cabinetul Dancila