"Bugetul de venituri si cheltuieli a fost actualizat prin suplimentarea numarului de personal si a fondului de salarii aferent cu 180 salariati incepand cu luna aprilie 2011, ca urmare a darii in exploatare in prima parte a anului 2011 a doua noi capacitati de transport prin extinderea retelei actuale de metrou pe Magistrala IV cu tronsonul 1 Mai-Parc Bazilescu in lungime de 2,6 km cale dubla si doua statii noi de metrou, Pajura si Parc Bazilescu", se arata in nota de fundamentare a unui proiect de HG, elaborat de Ministerul Transporturilor.

Potrivit celor mai recente declaratii ale ministrului Transporturilor, Anca Boagiu Boagiu, statiile Pajura si Parc Bazilescu (de pe Magistrala 4 Gara de Nord-Laminorul) vor fi deschise la 30 iunie.

Numarul angajatilor va creste de la 4.255 de salariati la 4.435. Castigul mediu lunar va ramane neschimbat, la 3.776 lei.

Totodata, veniturile sunt egale cu cheltuielile si vor creste usor, de la 570,89 milioane lei la 580,19 milioane lei.

Citeste si:

Proiectul de buget actualizat nu prevede alte modificari ale indicatorilor financiari.
Astfel, raman nemodificate subventiile (349 milioane lei), nivelul investitiilor (421,4 milioane lei), platile restante (156,7 milioane lei) si creantele (20 milioane lei).

Guvernul a aprobat in luna februarie bugetul Metrorex pe 2011 in forma initiala, iar acesta a fost publicat in Monitorul Oficial la 4 martie.

Sursa imagine: metrorex.ro