Absolventii de studii economice vor putea tine contabilitatea firmelor cu afaceri sub 35.000 euro

Orice absolvent de studii economice superioare va putea intocmi evidenta contabila a firmelor care au cifra de afaceri si active mai mici de 35.000 de euro, conform unei ordonante de urgenta pentru modificarea legii contabilitatii.

"Persoanele care in exercitiul financiar precedent au indeplinit urmatoarele doua criterii: cifra de afaceri neta sub echivalentul in lei al sumei de 35.000 euro si totalul activelor sub echivalentul in lei al sumei de 35.000 euro, pot opta pentru un sistem simplificat de contabilitate, aprobat prin ordin al ministrului finantelor publice, scrie Mediafax. Nivelul indicatorilor prevazuti se poate modifica prin hotarare a Guvernului", se arata in actul normativ, aprobat de Executiv in sedinta de miercuri.

Documentul propune ca in cazul acestor firme contabilitatea sa poata fi organizata si condusa si pe baza de contracte/conventii civile incheiate potrivit Codului civil cu persoane fizice care au studii economice superioare, si nu doar cu membri ai Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania (CECCAR).

In acelasi timp, aceste firme vor avea posibilitatea sa nu mai depuna un bilant contabil la sase luni, ci situatii financiare anuale.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri