Financiarul scrie despre Romania a pierdut investitii straine de 800 de milioane de euro in 2010.

Investitorii straini au retras in 2010 proiecte in valoare de 800 de milioane de euro, din cauza lipsei de predictibilitate in politicile economice ale Romaniei, a declarat ieri Mariana Gheorghe, presedinte al Consiliului Investitorilor Straini (CIS).

In conditiile in care ratele Euribor si Robor sunt asteptate sa creasca pana la finalul anului, se pune problema in ce masura vor compensa bancile aceste miscari prin reducerea marjelor, scrie capital.ro.

Dupa ce in primele doua luni din acest an creditarea per ansamblu s-a ieftinit usor, urmand tendinta din 2010, pana spre finalul anului, costul creditarii s-ar putea mentine daca bancile vor continua sa reduca marjele - datorita competitiei dure pentru clienti-, compensand astfel cresterea asteptata a indicatorilor de referinta (Robor si Euribor).

Miza referendumului pentru Capitala: cine controleaza Bucurestiul controleaza Romania, scrie Ziarul Financiar.

Citeste si:

Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a decis miercuri seara, pe 13 aprilie, ca pe 19 iunie va fi organizat un referendum prin care bucurestenii se vor pronunta daca sunt de acord sau nu cu dis¬paritia functiilor de primar de sector alesi de cetateni si a consiliilor locale de sector.

Daca evaziunea fiscala a diminuat masiv jucatorii de pe piata zaharului din Romania, se pare ca ridicarea cotelor limitate de productie impuse de Uniunea Europeana nu ne va redresa industria autohtona, informeaza Curierul National.

Haine si mancare pe card de credit: Semn ca romanii o duc mai bine sau mai rau?, se intreaba DailyBusiness.ro.

Utilizarea zilnica a cardului de credit, pentru produse de baza si nu doar pentru televizoare, este vazuta de unii bancheri ca semn al iesirii din criza. Altii insa ii contrazic si atrag atentia ca prin incurajarea consumului, acest fenomen poate adanci criza din Romania.