Guvernul va aloca in acest an pentru investitii 35 miliarde lei, urmand ca anul viitor suma sa creasca la 45 miliarde lei, a declarat vineri, intr-o conferinta de presa, premierul Emil Boc.

"Ne trebuie in primul rand investitii, dezvoltare si locuri de munca, pentru ca asa putem plati salariile si pensiile. Obiectivul guvernului este de a directiona mai multi bani pentru investitii. In 2010 am alocat 33 miliarde lei, in acest an 35 miliarde lei, iar in 2012 vom ajunge la 45 miliarde lei", a spus Boc, citat de Mediafax.

El a adaugat ca Bucurestiul reprezinta "un obiectiv strategic" pentru guvern.

"Capitala este si va ramane un obiectiv strategic pentru guvern, care investeste nu numai in Stadionul National, unde am alocat anul trecut 35 milioane euro, dar si in infrastructura de transport", a spus Boc.

El a adaugat ca alta prioritate a guvernului este sustinerea locurilor de munca. "Azi aveti dovada ca programele de reforma din ultimii doi ani isi arata roadele. Asta inseamna sa-ti pese de viitor. Ducem deficitul catre dezvoltarea infrastructurii", a mai spus premierul.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Orban: Am incredere ca putem reusi investirea din prima