"Ministerul Transporturilor a repus Romania pe roate din punctul de vedere al absorbtiilor fondurilor europene si acest lucru se vede prin licitatia pentru Coridorul IV", a afirmat Boc, citat de Mediafax.

Boc a spus ca proiectul statiei si depoului Valea Ialomitei va fi finantat in proportie de 50% de BEI si 50% de guvern.

"Acest proiect va fi finantat si de guvern, pentru ca o capitala nu se poate dezvolta fara un metrou la standarde europene", a mai spus premierul.

In luna martie ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a anuntat ca vrea sa creasca rata de absorbtie a fondurilor europene cu 16 puncte procentuale, de la 4% la 20% la finele acestui an.

Citeste si:

"In ultimele luni am crescut rata de absorbtie de la 32 milioane euro la 113 milioane euro, adica de la putin peste 1% la 4% (...) Cred ca vom reusi sa absorbim cea mai mare parte a fondurilor, cu toate ca este un efort gigantic. Vom creste pana la 20% rata pana la sfarsitul lui 2011, iar 2013 va fi anul in care vom avea in exploatare 800 de kilometri de autostrada", a spus Boagiu la acea data.

Ea a aratat ca pentru a ajunge la o rata a absorbtiei de 20%, platile de la Comisia Europeana trebuie sa creasca de la 113 milioane euro la 500 milioane euro.