Premierul Emil Boc a declarat ca apreciaza eforturile Ministerului Transporturilor si Infrastructurii pentru atragerea de bani de la UE si ca institutia "a repus Romania pe roate" in ceea ce priveste absorbtia fondurilor europene.

"Ministerul Transporturilor a repus Romania pe roate din punctul de vedere al absorbtiilor fondurilor europene si acest lucru se vede prin licitatia pentru Coridorul IV", a afirmat Boc, citat de Mediafax.

Boc a spus ca proiectul statiei si depoului Valea Ialomitei va fi finantat in proportie de 50% de BEI si 50% de guvern.

"Acest proiect va fi finantat si de guvern, pentru ca o capitala nu se poate dezvolta fara un metrou la standarde europene", a mai spus premierul.

In luna martie ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a anuntat ca vrea sa creasca rata de absorbtie a fondurilor europene cu 16 puncte procentuale, de la 4% la 20% la finele acestui an.

"In ultimele luni am crescut rata de absorbtie de la 32 milioane euro la 113 milioane euro, adica de la putin peste 1% la 4% (...) Cred ca vom reusi sa absorbim cea mai mare parte a fondurilor, cu toate ca este un efort gigantic. Vom creste pana la 20% rata pana la sfarsitul lui 2011, iar 2013 va fi anul in care vom avea in exploatare 800 de kilometri de autostrada", a spus Boagiu la acea data.

Ea a aratat ca pentru a ajunge la o rata a absorbtiei de 20%, platile de la Comisia Europeana trebuie sa creasca de la 113 milioane euro la 500 milioane euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si