Vezi care sunt cele mai importante subiecte din presa de business de astazi.
Preturile locuintelor din cinci dintre cele mai mari ansambluri rezidentiale din Capitala au scazut in lei cu doar 2-3% pe parcursul ultimilor trei ani, in ciuda perioadei de recesiune care a dus la blocarea tranzactiilor, potrivit Ziarul Financiar. In euro, dezvoltatorii au redus preturile cu 15-17%.

"Regii asfaltului“ vor pierde Autostrada Moara Vlasiei - Ploiesti desi au incasat deja 118 milioane de euro, titreaza jurnalistii de la Financiarul. Dupa rezilierea contractului in va­loare de 224 de milioane de euro cu firma franceza Colas, Compania Natio­nala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a renuntat la „regii asfal­tului“ Dorinel Umbrarescu, Costel Casu­neanu si Dan Besciu.

Cotidianul Bursa scrie ca "Oltchim" aproape a dublat banii investitorilor. Desi au adus cele mai mari randamente investitorilor, apreciindu-se cu peste 90% de la inceputul anului, actiunile "Oltchim" Ramnicu Valcea (OLT) sunt inca departe de maximele inregistrate in 2007, cand s-au tranzactionat si la pretul de 1,46 de lei/titlu. Pentru comparatie, cotatia OLT a atins, ieri, 0,49 lei/titlu.

Numarul clientilor de fonduri mutuale a crescut de 2,5 ori in doi ani, titreaza Money.ro. Economiile romanilor au fost atrase de capacitatea fondurilor mutuale monetare de a obtine de la banci dobanzi mai mari decat inflatia si decat cele la depozite, in conditii de risc comparabile.

Peste doua miliarde de euro pe an – atat reprezinta bugetele reunite ale Bucurestiului, scrie Capital. Aceasta pare a fi miza reala a disputelor axate pe noul proiect de organizare a celui mai mare oras din Romania.

Manageri privati la firmele de stat: Le curata sau le capuseaza mai rau?, spun jurnalistii de la DailyBusiness.ro. Guvernul vrea sa angajeze manageri din sectorul privat pentru firmele de stat, sperand ca in acest fel sa le revitalizeze.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri