Preturile locuintelor din cinci dintre cele mai mari ansambluri rezidentiale din Capitala au scazut in lei cu doar 2-3% pe parcursul ultimilor trei ani, in ciuda perioadei de recesiune care a dus la blocarea tranzactiilor, potrivit Ziarul Financiar. In euro, dezvoltatorii au redus preturile cu 15-17%.

"Regii asfaltului“ vor pierde Autostrada Moara Vlasiei - Ploiesti desi au incasat deja 118 milioane de euro, titreaza jurnalistii de la Financiarul. Dupa rezilierea contractului in va­loare de 224 de milioane de euro cu firma franceza Colas, Compania Natio­nala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a renuntat la „regii asfal­tului“ Dorinel Umbrarescu, Costel Casu­neanu si Dan Besciu.

Cotidianul Bursa scrie ca "Oltchim" aproape a dublat banii investitorilor. Desi au adus cele mai mari randamente investitorilor, apreciindu-se cu peste 90% de la inceputul anului, actiunile "Oltchim" Ramnicu Valcea (OLT) sunt inca departe de maximele inregistrate in 2007, cand s-au tranzactionat si la pretul de 1,46 de lei/titlu. Pentru comparatie, cotatia OLT a atins, ieri, 0,49 lei/titlu.

Citeste si:

Numarul clientilor de fonduri mutuale a crescut de 2,5 ori in doi ani, titreaza Money.ro. Economiile romanilor au fost atrase de capacitatea fondurilor mutuale monetare de a obtine de la banci dobanzi mai mari decat inflatia si decat cele la depozite, in conditii de risc comparabile.

Peste doua miliarde de euro pe an – atat reprezinta bugetele reunite ale Bucurestiului, scrie Capital. Aceasta pare a fi miza reala a disputelor axate pe noul proiect de organizare a celui mai mare oras din Romania.

Manageri privati la firmele de stat: Le curata sau le capuseaza mai rau?, spun jurnalistii de la DailyBusiness.ro. Guvernul vrea sa angajeze manageri din sectorul privat pentru firmele de stat, sperand ca in acest fel sa le revitalizeze.