Economia romaneasca poate inregistra in acest an un avans de circa 2%, sustin economistii BCR, care nu exclud nici o revenire mai rapida pe fondul unor investitii mai puternice. Lucian Anghel, economistul sef al BCR, considera ca investitiile private trebuie sa reprezinte baza relansarii economice, in timp ce consumul va inregistra o crestere mai lenta in 2011.

"Economia poate sa avanseze cu circa 2%, dar nu excludem posibilitatea unei reveniri mai rapide in conditiile in care investitiile straine directe vor sustine mai bine procesul investitional, iar guvernul va demara uunele proiecte de infrastructura", a explicat Lucian Anghel.

Guvernul a initiat o serie de masuri care sa faciliteze relansarea proiectelor de infrastructura in partea a doua a acestui an, insa BCR atrage atentia ca ramane de vazut daca acestea vor deveni realitate atata timp cat procesul de bugetare multianuala este inca la inceput.

"Exista o nevoie stringenta de prioritizare a proiectelor cu impact semnificativ asupra economiei", afirma Anghel.

Estimarea BCR de crestere economica, de 2%, este mai optimista decat prognoza oficiala a Guvernului si a FMI, de 1,5%. BCR a revizuit in crestere si prognoza de inflatie pentru finalul acestui an, la peste 5%.

"In luna, martie, asteptarile inflationiste au atins un nivel record din ultimii trei ani si sunt sanse destul de mari sa ramana deteriorate in lunile urmatoare", sustine economistul sef al BCR.

Inflatia anuala a urcat in martie la 8,01%, potrivit datelor prezentate de Institutul National de Statistica.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri