"Pretul ar putea creste cu 40-60 euro in 7-8 ani, de la un nivel de 40 euro pe MWh in prezent, ca urmare a costurilor privind certificatele verzi, a bonusurilor pentru energia produsa in cogenerare si a achizitiei certificatelor de emisii de gaze cu efect de sera", a declarat presedintele Asociatiei Furnizorilor de Energie Electrica din Romania (AFEER), Ion Lungu, la o conferinta pe teme energetice.

El a adaugat ca nu pot fi emise previziuni clare privind pretul energiei, dar ca trebuie tras un semnal de alarma ca energia nepoluanta este scumpa.

"Cineva trebuie sa plateasca la capatul liniei, dar acel platitor nu are cum sa isi dubleze bugetul pentru energie in urmatorii sapte ani", a declarat la randul sau, la aceeasi conferinta, Mihai David, membru in Consiliul de Administratie al Hidroelectrica.

Citeste si:

In luna aprilie Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei a anuntat ca schema de ajutor de stat pentru energia regenerabila, cu un buget total de 10,5 miliarde euro pana in 2031, ar putea determina in acest an o crestere a pretului de productie a electricitatii de 5-7%.