Ministrul Muncii, Ioan Botis, a demisionat din functie dupa o noua discutie cu premierul Emil Boc in care acesta i-a sugerat renuntarea la functie in contextul scandalului izbucnit legat de angajarea sotiei sale intr-un proiect european, potrivit Mediafax.
"Am facut ceea ce am declarat de ieri si anume faptul ca demisia era inevitabila. Am prezentat premierului demisia, dar nu am avut nicio discutie privind posibilul succesor", a declarat Botis.

Premierul Emil Boc a confirmat demisia lui Botis.

Declaratiile lui Ioan Botis:


"Vreau sa imi exprim scuzele pentru ca am intarziat o zi in anuntarea demisiei. Ieri am tinut sa il informez pe primul ministru asupra intentiilor mele de a demisiona si am facut o informare cate presedinte. Imi prezint demisia, la baza careia stau motive de moralitate. Este o demisie de onoare".

"As dori sa le adresez scuze cetatenilor municipiului Bistrita, celor care m-au sustinut, au avut incredere si au avut dezamagiri in legatura cu ultimele intamplari din viata mea ca ministru. As vrea sa prezint scuzele mele colegilor din Guvern. Este o situatie neplacuta pentru multi, dar nu as vrea ca ei sa fie nevoiti sa dea explicatii pentru activitatea unui coleg".

"Am asteptat intoarcerea presedintelui pentru ca el este cel care semneaza decretul".


Cazul Botis

Un ONG are sediul acasa la Botis, iar sotia acestuia este consilier la acelasi ONG pentru un proiect finantat din fonduri UE prin Ministerul Muncii, reprezentantul Guvernului mentionand ca ar putea sa demisioneze daca se dovedeste a fi o problema de moralitate.

Aceasta asociatie a participat vineri la Bursa locurilor de munca, organizata de AJOFM Bistrita, fiind reprezentata de Alina Capraru, sefa de cabinet a deputatului Ioan Nelu Botis. Organizatia implementeaza un proiect numit "Sansa la demnitate", finantat de Uniunea Europeana, Guvernul Romaniei si Fondul Social European POSDRU 2007-2013.

Asociatia are la dispozitie 2,13 milioane de lei (21 de miliarde de lei vechi) din care 1,9 milioane de lei fonduri nerambursabile din partea Uniunii Europene, 187.700 de lei bani de la bugetul national (circa 2 miliarde de lei vechi). Contributia beneficiarului este de 44.000 de lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri