Guvernul si-a anuntat intentia de a efectua prima rectificare bugetara din acest an in semestrul II, in perioada vacantei parlamentare, elaborand deja proiectul de lege prin care solicita acordul Parlamentului pentru modificarea schemei alocatiilor bugetare, anunta Mediafax.
Vacanta parlamentara este programata pentru intervalul iulie-august 2011.

Proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante in perioada vacantei parlamentare, prezentat luni de catre Departamentul pentru Relatia cu Parlamentul, prevede temele generale pentru care Executivul intentioneaza sa emita astfel de acte normative, printre care se afla si rectificarea bugetului de stat si a bugetului de asigurari sociale de stat pe 2011.

Pe lista mai figureaza, printre altele, modificarea Codului de procedura fiscala, a Legii 30/1991 privind organizarea si functionarea controlului financiar si a Garzii financiare, a Legii 36/2008 privind privatizarea Automobile Craiova, a OU 18/2008 privind reorganizarea utilizarii spectrului radio in banda de frecvente 3600-3800 Mhz, precum si reglementari privind atribuirea anumitor contracte de achizitii publice in domeniile apararii si securitatii.

Gheorghe Gherghina, secretar de stat in Ministerul Finantelor, a anuntat recent ca Guvernul va efectua, la sfarsitul lunii iulie sau inceputul lunii august, prima rectificare a bugetului din acest an.

"Vom face o analiza exacta cu ce s-a intamplat in primul semestru si vom reaseza cifrele. Pe total, asa cum arata cifrele acum, nu avem o problema cu cheltuielile de personal pe 2011", a spus Gherghina.

Potrivit acestuia, rectificarea bugetara va fi operata cel mai devreme la 25 iulie, dupa ce vor fi cunoscute exact datele financiare ale primului semestru.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri