Guvernul a eliminat conditia impusa firmelor care contesta in instanta un contract de parteneriat public-privat de a depune o garantie de 2% din valoarea contractului, dar a decis in schimb sa le oblige la plata unei sume fixe si a unei cote de pana la 1% din valoarea contractuala.
In acelasi timp, firmele care formuleaza plangeri la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC), dar ale caror contestatii sunt respinse de catre Consiliu vor fi de asemenea obligate sa cedeze statului o suma fixa si unei cote procentuale din valoarea contractului. Suma va fi retinuta din garantia de participare impusa fiecarui ofertant in parte si nu va fi restituita decat daca firma in cauza contesta in instanta decizia CNSC si obtine in justitie castig de cauza.

Noile reguli au fost stabilite de Guvern printr-o ordonanta de urgenta care modifica Legea parteneriatului public-privat.

Prin actul normativ, Executivul a eliminat conditia impusa firmelor care contesta in instanta un contract de parteneriat public-privat de a depune o garantie de 2% din valoarea contractului, dar i-a obligat pe toti ofertantii sa constituie la licitatie o garantie de participare in cuantum de 1% din valoarea contractului.

In documentul obtinut de MEDIAFAX se arata ca garantia de 2% in cazul depunerii unei contestatii a fost eliminata pentru a facilita "accesul neingradit la justitie", dupa ce Comisia Europeana a atentionat ca Legea parteneriatului public-privat, intrata in vigoare in luna octombrie anul trecut, contravine normelor europene in domeniu.

In acelasi timp insa, Executivul impus un alte sistem de taxe, atat pentru cererile introduse la instantele judecatoresti privind contractele de parteneriat public-privat, cat si pentru firmele ale caror contestatii sunt respinse de catre CNSC.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri