Din economia romaneasca au disparut 300.000 de salariati in perioada octombrie 2009 - octombrie 2010, arata Ziarul Financiar, conform celei mai importante anchete asupra numarului de salariati si a nivelului salariilor medii pe care o realizeaza Statistica o data pe an.

Ce puteti cumpara cu 0,5 milioane euro? "Cu o jumatate de milion de euro, cei interesati pot cumpara un intreg sat medieval situat in zona muntoasa a Italiei", scrie Gandul. Cu aceeasi suma se poate achizitiona o garsoniera in districtul londonez Covent Garden. In schimb, in prezent, in Romania, cu 550.000 euro poate fi cumparata o vila "extra-mobilata", cu doua etaje, in Ciorogarla, la mai putin de 20 km de Bucuresti.

Potrivit unui raport al Garzii Financiare si al ANAF, care e instrumentat in prezent de DNA, prejudiciul creat de Loteria Nationala bugetului de stat este de 313,5 milioane euro, relateaza Romania Libera. Inspectorii Garzii Financiare sustin, intr-un raport trimis catre ANAF, ca Loteria Nationala exploateaza din iunie 2009 jocuri de noroc fara sa plateasca taxe si impozite bugetului de stat.

Citeste si:

Afacerile cu jocuri de noroc online au crescut spectaculos in ultimii ani, odata cu dezvoltarea retelelor de internet. Potrivit datelor Asociatiei Organizatorilor de Cazinouri din Romania (AOCR), 480.000 de romani s-au inregistrat, anul trecut, pe site-urile de gambling disponibile in Romania, conform DailyBusiness.ro.

Cat au cheltuit turistii straini care au venit in Romania anul trecut? 886 milioane euro, in crestere cu aproape 20% fata de cheltuielile inregistrate in 2009, de 738 milioane euro, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS) cu privire la cheltuielile turistice ale nerezidentilor, furnizate la solicitarea Money.ro.