Discutia dintre seful Guvernului si delegatia FMI nu a durat mai mult de 30 minute, au declarat agentiei Mediafax surse oficiale.

O misiune comuna a FMI, CE si BM se afla la Bucuresti, in perioada 27 aprilie-9 mai, pentru prima evaluare a noului acord.

Noul acord de tip preventiv, incheiat la finele lunii martie pentru doi ani, are o valoare de 3,09 miliarde DST (circa 3,5 miliarde de euro), respectiv 300% din cota pe care o are Romania la FMI. Acordul va fi insotit de un sprijin preventiv de 1,4 miliarde de euro de la UE si de un imprumut de 400 milioane de euro de la BM.

Misiunea se va intalni cu autoritatile romane, precum si cu reprezentanti ai partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, bancilor si societati civile, iar concluziile vor fi prezentate la finalul misiunii.

Romania a semnat in primavara anului 2009 un acord stand-by cu FMI, care a facut parte dintr-un pachet de asistenta financiara de aproximativ 20 de miliarde de euro cu Fondul, UE, BM si alte institutii financiare internationale.