Potrivit reprezentantului Guvernului, pana la 22 aprilie Romania a absorbit fonduri europene in valoare totala de 2,35 miliarde de euro, ceea ce reprezinta 11,6% din totalul sumelor alocate de catre Uniunea Europeana in perioada 2007-2013.

"Stim cu totii ca cei din autoritatile de management beneficiaza de un spor de pana la 75% din salariul de baza pentru activitatea pe care o desfasoara, insa masurile de austeritate luate la jumatatea anului trecut au avut un recul nefericit, inclusiv in randul autoritatilor de management si, inclusiv asupra personalului acestora", a spus Vatafu la un seminar pe tema fondurilor europene organizat de Unicredit.

Pe fondul crizei economice, Guvernul a decis la jumatatea anului trecut sa reduca salariile bugetarilor cu 25%.

"Taierea de 25% i-a demotivat pe multi", a afirmat Vatafu.

Citeste si:

Imediat dupa afirmatia consilerului, mai multi invitati din sala au reactionat pe un ton mai ridicat, sustinand ca reducerea salariilor nu este un motiv suficient pentru o astfel de atitudine, indicand exemple cum ar fi doctorii sau profesorii care nu-si pot permite un astfel de comportament.

"Stati sa va spun, ca dumneavoastra spuneti ca nu este un motiv. Ba este un motiv. Sa va confirme domnul Friptu (Gabriel Friptu - director general Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional) ca inainte colegii dansului stateau cu voie buna la serviciu pana la ora 19:00 si munceau, iar acum cand se face ora patru si jumatate rup poarta", a precizat Vatafu.

Reprezentantul Guvernului a aratat ca pana la finele anului, gradul de absorbtie de fonduri europene ar putea ajunge la 25%, ceea ce reprezinta de peste doua ori mai mult decat a atras Romania in ultimii patru ani.

Cum comentati? Ati observat o schimbare de atitudine din partea bugetarilor? Sunt acestia mai demotivati? Cum este la privat?