Taierea salariilor cu 25% de anul trecut i-a demotivat pe multi angajati din autoritatile de management, care se ocupa cu aprobarea finantarilor din fonduri europene, iar acestia "rup poarta" la ora 16:30, a declarat Catalin Vatafu (foto), consilier al premierului Emil Boc, citat de Mediafax.
Potrivit reprezentantului Guvernului, pana la 22 aprilie Romania a absorbit fonduri europene in valoare totala de 2,35 miliarde de euro, ceea ce reprezinta 11,6% din totalul sumelor alocate de catre Uniunea Europeana in perioada 2007-2013.

"Stim cu totii ca cei din autoritatile de management beneficiaza de un spor de pana la 75% din salariul de baza pentru activitatea pe care o desfasoara, insa masurile de austeritate luate la jumatatea anului trecut au avut un recul nefericit, inclusiv in randul autoritatilor de management si, inclusiv asupra personalului acestora", a spus Vatafu la un seminar pe tema fondurilor europene organizat de Unicredit.

Pe fondul crizei economice, Guvernul a decis la jumatatea anului trecut sa reduca salariile bugetarilor cu 25%.

"Taierea de 25% i-a demotivat pe multi", a afirmat Vatafu.

Imediat dupa afirmatia consilerului, mai multi invitati din sala au reactionat pe un ton mai ridicat, sustinand ca reducerea salariilor nu este un motiv suficient pentru o astfel de atitudine, indicand exemple cum ar fi doctorii sau profesorii care nu-si pot permite un astfel de comportament.

"Stati sa va spun, ca dumneavoastra spuneti ca nu este un motiv. Ba este un motiv. Sa va confirme domnul Friptu (Gabriel Friptu - director general Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional) ca inainte colegii dansului stateau cu voie buna la serviciu pana la ora 19:00 si munceau, iar acum cand se face ora patru si jumatate rup poarta", a precizat Vatafu.

Reprezentantul Guvernului a aratat ca pana la finele anului, gradul de absorbtie de fonduri europene ar putea ajunge la 25%, ceea ce reprezinta de peste doua ori mai mult decat a atras Romania in ultimii patru ani.

Cum comentati? Ati observat o schimbare de atitudine din partea bugetarilor? Sunt acestia mai demotivati? Cum este la privat?

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri