Seful delegatiei Fondului Monetar International, Jeffrey Franks, la iesirea de la intalnirea cu secretarul de stat in Ministerul Muncii, Valentin Mocanu, care a durat o ora si jumatate, a declarat doar ca a avut discutii excelente.
Intrebat daca este posibila reducerea contributiilor sociale, Jeffrey Franks a spus ca nu comenteaza, potrivit Mediafax.

Si secretarul de stat Valentin Mocanu, a refuzat sa faca declaratii privind intalnirea cu reprezentantii FMI.

Reprezentanti ai FMI apreciau ca reducerea contributiilor sociale pentru angajatori poate fi operata doar daca exista garantii ca vor fi respectate tintele fiscale din 2011 si 2012, an in care deficitul bugetar trebuie sa scada sub 3% din PIB.

"Daca vrei sa faci aceste ajustari trebuie sa te uiti atat la anul 2011, cat si la 2012, cand deficitul trebuie sa coboare la sub 3% din PIB", afirmau, miercuri, surse apropiate discutiilor dintre autoritati si delegatia FMI.

Pentru acest an, Guvernul s-a angajat sa reduca deficitul bugetar la 4,4% din PIV, dupa ce anul trecut indicatorul s-a plasat la 6,5% din PIB.
Autoritatile au anuntat in mai multe randuri ca analizeaza reducerea CAS.

Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, spunea in 14 aprilie ca institutia pe care o conduce "analizeaza foarte serios" reducerea contributiilor sociale pentru angajator, iar aceasta masura se va decide impreuna cu FMI si Comisia Europeana.

O misiune comuna a FMI, Comisiei Europene si Bancii Mondiale se afla la Bucuresti, in perioada 27 aprilie-9 mai, pentru prima evaluare a noului acord.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri