Jurnalistii de la Gandul relateaza "Cum a încercat 'Cineva' sa profite de Nunta Regala din Marea Britanie pentru a 'se juca' pe piata valutara cu leul". Daca intr-o zi normala, volumul mediu al tranzactiilor de pe piata valutara este de 100-150 de milioane de euro, vineri acesta a fost aproape dublu, respectiv in jurul cifrei de 300 de milioane de euro.

Incasarea salariului prin banca poate aduce credite mai ieftine, titreaza Ziarul Financiar. Bancherii percep dobanzi mai mici la credite clientilor care isi incaseaza salariul intr-un cont curent motivand ca prin controlul asupra veniturilor lunare ale acestora pot reduce riscul de nerambursare.

Codul Muncii 2.0: Fisa postului iti mareste salariul sau te lasa fara job, scrie DailyBusiness.ro. Ce schimbari aduce intrarea in vigoare a noului Cod al Muncii? Potrivit expertilor in resurse umane, respectarea fisei postului, atasata contractului de munca, va deveni cel mai important criteriu de evaluare a performantei profesionale, contand la marirea salariului sau, dupa caz, la sanctionarea si chiar disponibilizarea angajatilor.

Citeste si:

A ramas 2015. Cum trecem noi la euro, titreaza Money.ro. Guvernul si BNR au stabilit ca data de adoptare a monedei unice europene sa fie 1 ianuarie 2015. Asta inseamna ca in numai doi ani trebuie sa avem acoperite o buna parte din criteriile nominale de convergenta.

Deocamdata indeplinim doar doi indicatori de convergenta din cinci, scrie, de asemenea, Fin.ro. Pentru a adopta moneda euro­peana in 2015, Romania trebuie sa indeplineasca cele patru criterii stabilite prin Tratatul de la Maastricht, care contin cinci indi­catori de convergenta nominala: rata infla­tiei, rata dobanzilor pe termen lung, cursul de schimb fata de euro, deficitul bugetului consolidat si datoria publica. Guvernul a decis constituirea unui comitet care va monitoriza indeplinirea obligatiilor aferen­te aderarii la zona euro.