Aflati care sunt cele mai importante subiecte din presa de business de astazi.
Ziarul Financiar scrie ca BNR va aproba astazi raportul trimestrial asupra inflatiei, care va include cel mai probabil o prognoza majorata pentru inflatia din acest an, in timp ce dobanda-cheie si nivelul rezervelor minime ale bancilor raman la fel, dupa cum anticipeaza analistii.

Potrivit Financiarul, care citeaza ANAF, cei mai mari datornici la bugetul general consolidat la finele primului trimestru sunt numai companii de stat, respectiv CNH, Compania Nationala CFR SA, Electrificare CFR SA, CFR Marfa si SNLO.

Aceste companii cumuleaza obligatii restante catre bugetul statului de 6,78 mld. lei, valoare care ar acoperi in intregime deficitul bugetar de 5,2 mld. de lei inregistrat in trimestrul 1. Cel mai mare datornic la bugetul general consolidat ramane si in 2011 Compania Nationala a Huilei.

Un subiect sensibil, aflat acum pe agenda UE, este permiterea cultivarii pe scara larga a plantelor modificate genetic de la inceputul anului viitor, dupa ce suprafetele cultivate cu OMG sunt in continua scadere. Cine vrea, cine se opune si de ce, sunt cateva dintre intrebarile la care raspund jurnalistii de la Money.ro.

Capital scrie despre cum au fost afectate ratele la banci de ascensiunea Euribor in nivelul ultimele 12 luni, in special de la inceputul acestui an. Potrivit publicatiei economice, in mod surprinzator, dobanzile la creditele in euro aflate in derulare nu au urmat aceeasi tendinta. Dimpotriva, chiar au coborat usor.

In Adevarul puteti citi un reportaj despre cum arata o platform petroliera ruseasca, detinuta de Lukoil in Marea Caspica.

“Din elicopter, platforma pare un robot urias din filmele SF, senzatie amplificata de ceata care plutea la baza ei in acea dimineata de sfarsit de aprilie. Primul pas pe platforma ne-a dezvaluit o lume inedita, metalica, dar nu apasatoare, ci usoara si transparenta. Prin treptele abrupte din grilaje solide vedeam marea la 40 de metri sub picioare, iar toate echipamentele erau noi si colorate ca niste jucarii. Ne-am echipat cu jachete ignifuge si casti de protectie, absolut obligatorii pe platform”.

Daily Business scrie despre cum imparte statul roman "dreptatea" fostilor proprietari. Conform site-ului economic, Agentia Nationala pentru Restituirea Proprietatii (ANRP) analizeaza 1.284 de dosare ce vizeaza 1, 48 miliarde de actiuni.

Potrivit legii, actiunile vor fi convertite la un pret mai mic fata de cel acordat celor care au avut "norocul" de a prinde dosarele la 1 leu/titlu, inainte de listarea la bursa a Fondului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri