In martie comparativ cu februarie, preturile productiei industriale pentru piata interna au urcat cu 1%, iar cele pentru piata externa cu 1,2%, se arata intr-n comunicat al Institutului National de Statistica (INS).

Pe sectoare de activitate, s-au inregistrat cresteri de preturi in industria prelucratoare (+1,4%) si la distributia apei; salubritate, gestionarea deseurilor, activitati de decontaminare (+1%). Scaderi de preturi s-au inregistrat in industria extractiva (-1,4%) si la productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (-0,3%).

Pe marile grupe industriale se constata majorari de preturi in industria energetica (+2,3%), industria bunurilor de uz curent (+1%) si industria bunurilor intermediare (+0,5%). Preturile s-au redus in industria bunurilor de folosinta indelungata (-0,3%) si industria bunurilor de capital (-0,1%).

Citeste si:

Fata de martie 2010, pe sectiuni, au avut loc scumpiri in industria prelucratoare (+13,3%), la distributia apei; salubritate, gestionarea deseurilor, activitati de decontaminare (+8,7%), in industria extractiva (+5,9%), la productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+0,7%).

Pe marile grupe industriale, cresteri semnificative de preturi se remarca la produsele din industria bunurilor intermediare (+15,7%) si industria energetica (+11,9%). Sub nivelul inregistrat pe total s-au situat produsele din industria bunurilor de uz curent (+9,6%), industria bunurilor de capital (+4,2%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (+2,3%).