Emil Boc a afirmat, la o intalnire cu investitorii din judetul Salaj, ca restructurarea companiilor de stat se va face pe doua componente, potrivit Mediafax.

"In primul rand, orice companie de stat ce functioneaza cu pierderi inseamna un ban furat din buzunarul cetateanului, pentru ca in aceste cazuri inseamna ca statul finanteaza pierderile unor companii de stat cu bani din buget, si asta nu mai poate continua", a spus Boc.

Premierul a precizat ca, pana la finalul lunii iunie, va exista un program clar, care va arata cum se va proceda cu fiecare companie de stat.

Reorganizarea companiilor de stat se va face prin restructurari, prin vanzarea unor pachete de actiuni.

Citeste si:

"Reorganizarea companiilor de stat se va face prin restructurarea unor companii de stat, vanzarea unor pachete minimale de actiuni ale unor companii de stat Transgaz, Transelectrica si Romgaz, acolo unde procedeele au inceput deja", a spus Boc.

Referitor la absorbtia fondurilor europene, premierul a spus ca problemele sunt cauzate de procedura de implementare, si nu de depunerea proiectelor.

"Romania are restante majore din cauza faptului ca nu sunt proceduri accelerate de implementare a fondurilor europene", a afirmat Boc.