In primul semestru din 2010 fata de aceeasi perioada din 2009 cifra de afaceri s-a redus in medie cu 7,8%, iar profitul cu 5,1%.

"Evolutia mediului antreprenorial a fost in continuare nesatisfacatoare, ceea ce s-a reflectat asupra activitatii firmelor si in a doua jumatate din 2010. In dinamica se constata insa o imbunatatire fata de semestrul al doilea din 2009 si fata de primul semestru din 2010, fapt care s-a vazut in evolutia indicatorilor macroeconomici din primele luni din acest an. Acest lucru ne da speranta ca in acest an vom avea o ameliorare a activitatii firmelor mici si mijlocii", a declarat Ovidiu Nicolescu, presedintele Consiliului National pentru Intreprinderi Private Mici si Mijlocii, citat de Mediafax.

Sondajul a relevat si o crestere usoara a numarului firmelor care au obtinut profit in a doua jumatate a anului trecut, cu circa 1%, dar si o majorare de aproximativ 3% a celor care au inregistrat pierderi.

Datoriile firmelor mici si mijlocii au crescut in medie cu 2,59%, iar pierderile inregistrate de IMM-uri s-au majorat cu 7,7%.

Citeste si:

Numarul salariatilor a continuat sa scada si in al doilea semestru al anului trecut, in medie cu 2,79%, o reducere de 2,42% fiind inregistrata si la nivelul investitiilor realizate de IMM-uri in perioada analizata.

Rezultatele au fost obtinute prin intervievarea a 155 de intreprinzatori.

Toti indicatorii au inregistrat o imbunatatire fata de primul semestru al anului 2010.