"Va fi un plan gradual care se va realiza probabil in una sau doua etape, astfel incat pana in luna septembrie sa se incheie procedura de desfiintare a acestor administratii", a declarat pentru Mediafax presedintele ANAF, Sorin Blejnar.

El a precizat ca procesul va incepe in perioada urmatoare si va viza in principiu administratiile comunale si orasanesti, cu o pondere mica in veniturile colectate de ANAF la bugetul statului.

Desfiintarea acestor administratii face parte dintr-un program mai amplu de restructurare a ANAF, care va presupune si disponibilizari si relocari de personal.

Citeste si:

"O mare parte din angajati vor fi relocati pe domenii cu un deficit de personal, in zone precum controlul fiscal sau activitatea de administrare a marilor contribuabili, unde gradul de colectare este mult mai mare", a mai spus Blejnar.

La inceputul lunii martie, un proiect de hotarare de Guvern arata ca Fiscul va fi reorganizat prin preluarea atributiilor Autoritatii Vamilor si Garzii Financiare si va functiona ca organ de specialitate al administratiei publice centrale. In urma restructurarii, numarul total de posturi trebuia sa scada cu aproape 5.000, la 29.100.