Termenii scrisorii de intentie la noul acord cu FMI au fost conveniti

Autoritatile romane si delegatia FMI au ajuns la un acord privind actiunile asumate de Guvern prin scrisoarea de intentie la noul acord care va fi transmisa institutiei financiare internationale, au declarat surse participante la discutiile de la Palatul Cotroceni, potrivit Mediafax.

Presedintele Traian Basescu discuta la aceasta ora, la Palatul Cotroceni, cu membrii delegatiei FMI.

Vineri, delegatia FMI si Guvernul nu ajunsesera la o intelegere privind societatile de stat care urmeaza sa fie privatizate sau restructurate, dar nici asupra momentului si nivelului de reducere a contributiilor de asigurari sociale.

"Negocierile s-au blocat si de aceea nu s-a finalizat nici scrisoarea de intentie, care trebuia formulata astazi (vineri - n.r.).

Guvernul nu vrea sa privatizeze aproape nimic din ce a cerut FMI. Autoritatile vor si ca decizia privind reducerea CAS sa fie adoptata mai repede, pe fondul incasarilor bune din primul trimestru, desi initial se vorbise ca masura sa fie anuntata dupa mijlocul anului. Din aceste motive s-a amanat si intalnirea cu presedintele Basescu", declarau surse apropiate negocierilor.

Rezultatele primei evaluari a noului acord cu FMI vor fi prezentate luni.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Cîţu: Experţii psd-işti, mândri că sunt români, au vândut ţara pe nimic
Setari Cookie-uri