Arabii, interesati sa investeasca in agricultura romaneasca

Investitorii arabi vor sa cumpere teren agricol in Romania sau sa se asocieze cu agricultorii romani, a spus secretarul de stat in Ministerul Agriculturii Adrian Radulescu la emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica de Pro TV, noteaza Mediafax.

"Produsele agricole vor fi cumparate de cei care au bani. Ganditi-va ce se va intampla in lumea araba. Noi am facut cateva vizite acolo, i-am chemat si pe ei, iar acum urmeaza sa ne vedem. Pe arabi ii intereseaza o asociere cu agricultorii romani pe termen lung si o garantie sigura ca vor putea cumpara acel produs. Tot timpul pe unde am mers au zis: «Ce garantie avem noi ca se face productia, noi investim in ea, fiind intr-un parteneriat, si pe urma voi o blocati in tara sau o blocheaza Uniunea Europeana si nu mai pot sa mi-o iau acasa, daca va fi o criza alimentara»", a spus Radculescu.

El a adaugat ca investitorii arabi doresc si sa cumpere terenuri agricole cu suprafete cuprinse, in medie, intre 2.000 si 5.000 de hectare.

"Dar in special ii intereseaza o colaborare cu agricultorii romani intr-un parteneriat, ei cu finantare si cu preluarea a cel putin 70-80% din productia pe care o finanteaza", a mai spus secretarul de stat.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Comisia Europeană aşteaptă un declin al economiei României de 6% în 2020
Setari Cookie-uri