Numarul de someri a ajuns, in luna aprilie, la 493.438 de persoane, iar rata somajului a fost de 5,41%, in scadere de la 5,92% in luna martie, fiind la nivelul lunii ianuarie 2007, a declarat, ministrul interimar al Muncii, Emil Boc, citat de Mediafax.
Potrivit ministrului interimar al Muncii, rata somajului a continuat scaderea, inceputa inca din luna mai a anului trecut, cand a fost inregistrat cel mai mare numar de persoane fara loc de munca, respectiv 765.285, iar rata somajului a fost de 8,39%.

"Dupa doi ani grei de criza revenim la o cifra a somajului mai favorabila, chiar daca numarul de someri inca ma ingrijoreaza", a declarat primul-ministru Emil Boc.

Seful Executivului a adaugat ca in aceasta saptamana sunt vacante 10.600 de posturi, iar atata vreme cat mai exista locuri de munca exista si "dovada ca suntem pe o directie buna".

Demnitarul a declarat ca se asteapta ca si in luna mai rata somajului sa continue sa scada.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri